Stokka Brannteknikk

Få oversikt over skadestedet.

Brann har over lengre tid representert tap av liv og materielle verdier. Ved bruk av ubemannet luftfartøy vil Stokka Brannteknikk bidra til å forebygge og bekjempe brann på en mer systematisk måte. Noen av fordelene med bruk av ubemannet luftfartøy kan være:

  • Skaffe situasjonsforståelse ved hjelp av IR-kameraer og sensorutstyr for å vurdere potensielle risikoområder for brann.
  • Inspisere bygninger og risikorelatert infrastruktur i fortkant av slukning.
  • Oppdage og rapportere hot-spots for å bistå og støtte slukningsarbeid.
  • Oversikt over brannområder.
  • Vurdere potensielt farlige hendelser, brannspredning m.m.
Vi tilbyr assistanse med RPAS også kalt drone i forbindelse med innsats i brann, ettersøk og redning. Vi utfører også inspeksjon og foto/video oppdrag med drone. Bruk av drone i innsats vil sikre god oversikt over skadestedet og mulighet for å lese brannbilde, spredningsfare osv. på en oversiktelig måte.

Vårt utstyr gjør livestreaming til 110 sentral mulig. Live video av skadestedet kan også sendes til enhver enhet med internettforbindelse. Livestream er kryptert og passorbeskyttet for å sikre sensitiv informasjon.

Våre droner er utviklet for komersiell bruk, og er godt egnet til dette formålet. IP43 på drone og kamera gjør at utstyret kan brukes i krevende værforhold.

Vi benytter Matrice 200 droner, som er utviklet for komersiell bruk, med fokus på brann, søk og redning.

Flere kamera kan monteres, og mest brukt er Zenmuce XT2. Stokka Brannteknikk er den første RPAS operatøren i Norge som benytter dette kamerasystemet. Det er et kombinert optisk og termisk kamera med høyeste tilgjengelige oppløsning på den termiske sensoren. Dette sikrer klare og tydelige bilder også i mørket.

Stokka Brannteknikk har tillatelse fra Nasjonal Sikkerhetsmyndighet for opptak med varmesøkende sensor fra luftfartøy

Stokka Brannteknikk har tillatelse til å drive som RPAS operatør kategori 3. (RO3) Operatørnr: NO.RPAS.0011.

Medlem av UAS Norway som representerer UAS virksomhet i Norge

 

Zenmuse XT2 kamerasystem for brann, redning og ettersøk. Dette kameraet kan også brukes til inspeksjon, for å avdekke varmgang eller varmetap.

 

Zenmuse Z30 zoom kamera for inspeksjon.

 

Sist oppdatert 11.06.2018 kl. 14:00

Del denne siden med andre!

Share on FacebookShare on Twitter